34,5579$% 0.26
36,4775€% 0.31
%
%
%
Ama önce… ah, mutlu günler! Batı dünyasında en nefret ettiğim iki politikacı -Trump ve Bojo- tost oldu. Umarız onların aldatıcı yüzlerini bir daha asla görmeyiz. Kendi ölümlerinin aynı anda gerçekleşmesi komik; bol yıldızlar ve gezegenler hizalanmalıdır.
İnsanlar, özellikle siyaset ve din alanlarında bir gemi dolusu yalanla besleniyor. Hem Trump hem de Bojo utanmaz, patolojik yalancılar. Daha da ürkütücü olan, – sırf cehalet veya kişisel çıkar ve kişisel çıkar yoluyla – bu yalanların suç ortağı olanlardır. Örneğin, NRA’dan milyonlar alan Amerikalı politikacılar. Neden silah reformu için bastırıp bu ganimeti teslim edesiniz? Okul sıralarında otururken masum kuzular gibi katledilen ABD’li çocuk ve gençlerin başlıca ölüm nedeninin ateşli silahlar olması kimin umurunda?
Brexit için baskı yapan ve yalan söyleyen Nigel Farage, İngilizlere ne olduğu umurunda değil çünkü Alman karısı sayesinde kendisinin ve çocuklarının Alman pasaportları var ve bu da onların açıkça yerdiği örgütten, yani Avrupa Birliği’nden yararlanmalarına olanak tanıyor.
Burası sıcak – 28°C, yarın 30°C olması bekleniyor. Aşırı ısınmış dairemde otururken, İspanya’nın her yerinde bulunan kompakt klima ünitelerinden birine sahip olmayı hayal ediyorum. Ama burada, Paris’te sıcağı katlanılabilir kılan o serin rüzgar her zaman esiyor. Umarız devam eder (sıcak değil rüzgar). Daha sonra : Bu öğleden sonra 3 saat aralıksız yağmur ve gökgürültüsü yaşadık.
Dün, 15. bölgede yaşadığım yerden on dakika uzaklıkta bulunan Maison de Culture du Japon’a gittim . Oraya gitmek için hangi yolu izleyeceğimi biliyordum. Passy’ye giden metro, Bir Hakeim köprüsünden diğer tarafa yürüyün, Maison de Culture du Japon solda. Görmek istediğim bir fotoğraf sergisi vardı.
Kendinizi 15. bölge sınırındaki 16. bölgede bulursanız, Passy metro istasyonunda inip etrafta dolaşmanızı öneririm. Yapraklı, très burjuva ve oldukça şaşırtıcı bir mimarisi var. Yukarıda Seine nehri boyunca uzanan Bir Hakeim köprüsüne giden ahşap basamaklar var. Aşağıda, metro hattının üstünden geçtiği gerçek köprü var. Paris’teki Son Tango filmini hatırlayan varsa , Marlon Brando’nun aynı köprüden geçmesiyle açıldı.
1936 yılında Yokosuka’da çekilen bu muhteşem fotoğrafın adı “Donanma öğrencilerinin eğitimi”.
Bernardo Bertolucci’nin Paris’teki Son Tango’sunun açılış sahnesini bulmayı başardım (teşekkürler, YouTube). Yukarıda bahsedilen köprüyü, perişan haldeki Brando’yu ve onun yanından geçen güzel Maria Schneider’i göreceksiniz. 48 yaşındaydı, 19 yaşındaydı.
Metropolitan Sanat Müzesi’nin Sırrı