35,5594$% 0.16
36,5618€% -0.36
3.080,73%-0,39
5.015,00%-0,16
19.999,00%-0,14
Kısaca, din, bilim ve felsefe uyumluluğunu gözeten ve bu üçünün birbiriyle çelişmemesi gerektiğine inanan bir ilahiyatçıyım, diyebilirim. Şahsi ilgi alanım olarak din, bilim ve felsefe uyumluluğunu araştırmayı seven biriyim. Beni bu alana ileten şey ise inancımı sorgulamam oldu. Sorgulama sürecinde inancım hakkında kanıt bulamamak, sorularımın cevapsız kalması vb. durumlar beni kısa süreliğine deizm’e sevk etmiş olsa da araştırma yaparak, sorgulayarak sorularımın cevabını buldum ve kendimi Sorgulayan bir müslüman olarak tanımlamaya başladım. Bu noktaya geldiğimde benim gibi pek çok insanın olduğunu fark ettiğimden ötürü bu alanlarla ilgilenmeye başladım.
Bu alanlara (din, bilim, felsefe ve bu üçünün uyumluluğu) merak saran, bu alanlarda soruları olan tek insanın ben olmadığımı ve pek çok bilgi kirliliğinin olduğunu fark ettiğim için, bildiklerimi herkese duyurmak için sosyal medyada düşüncelerimi paylaşmaya başladım. Kitap yazarak daha fazla kişiye ulaşacağımı düşünerek yazmaya başlamıştım.
İnstagram’da gördüğüm bir reklam üzerine X On Yayın Grubu ile tanıştım. X On Yayın Grubu personellerinin samimi davranışı, gerçekçiliği, şeffaflığı ve bizzat Genel yayın yönetmeni’nin yazarla doğrudan muhatap olması bana güven verdi. Yayınlanma sürecinde her adımın bana haber verilmesi çok memnun etmişti.
Maalesef adını verebileceğim sabit bir kaynak yok. Sebebiyse kitabı, farklı görüşlere sahip insanlarla yapmış olduğum tartışmalardan, bilgi alışverişinden elde ettiğim tecrübelerle ve bu alanlarla ilgili karşıma çıkan cevapsız sorulara kendi ürettiğim cevaplarla yazdım. Fakat genel yorumlama ve düşüncem dışındaki konularla ilgili (mesela bilimsel verilerde yararlanmış olduğum kaynaklar vb.) kaynak isterseniz, kısaca şu kitapları belirteyim: Stephen Hawking’in zamanın daha kısa tarihi kitabı, Caner taslamanın Bigbang ve Tanrı kitabı.
Okurlara tavsiyem, kitabımın da temel konusu olarak: dogmatik, körü körüne inanışçı olmamalı; bilinçli bir inanç sahibi olmalıyız. Çünkü sadece inanç açısından değil. Hemen hemen her alandaki hatamız sorgusuz sualsiz kaynaksız bir şeylere inanmak, bu inanç biçimi bizi her alanda hata yapmaya sevk ediyor.
Şehmus Yardımcı “Adım Adım Sen” Röportaj