Kahraman Tazeoğlu İle Röportaj

Hocam öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu serüven nasıl başladı hocam? Yazarlık macerasına nasıl başladınız?

İnceliğiniz için ben teşekkür ederim. 17 yaşından bu yana yazıyorum. Ama yazarlık meselesi çok garip bir şekilde gelişti. 2001 yılında program radyonun müdürü bir toplantıda radyoya bağlı bir yayınevinin kurulduğunu ve eli kalem tutan herkesin kitap çıkarması gerektiğini söyledi. Diğer arkadaşlar kabul etti ben hayır dedim. Müdür de beni işten atmakla tehdit etti. Mecburen kabul ettim tabii… Yani anlayacağınız işsiz ve parasız kalmamak kitap yazmak zorunda kaldım.

Hocam arada bir de radyo var. O geçiş nasıl oldu?

Aslında radyoculuk arada değildi. Yazarlık araya girdi. 1993 yılında başlamış olduğum radyo programcılığı devam ededururken biraz önce bahsettiğim olay gerçekleşti. O zamanlar radyoculuk mesleğim, yazarlık hobimdi. Fakat zamanla bu sıralama değişti. 2009 yılında radyoya bağlı yayın evinden Destek yayınlarına transfer olmamla birlikte her şey bir anda değişti. 2010 yılı itibariyle artık kimse benim radyoculuğumdan bahsetmiyordu. Kitaplarım satış rekorları kırmaya başladı. Bir anda Türkiye’nin en çok satan, en ünlü yazarı oluverdim. Sonra da tabii tahmin ettiğiniz gibi yazarlık mesleğim, radyoculuk hobim oldu. 2017 yılında ise radyoculuktan kendimi emekli ettim.

Kimi yazar günlük olaylardan beslenir yazılarında, kimi yazar da yaşanmış hikayelerden… Kahraman Tazeoğlu’nun ilhamı nedir? Neyden beslenir?

Valla 52 yaşındayım ve bu hayatta başıma gelmeyen kalmadı. Bu yüzden başkalarının hikayelerine gerek kalmadan kendi yaşadıklarımı yazdım hep. Bunlar zaman zaman Roman oldu, Şiir oldu, Öykü oldu, Deneme oldu… Ve 27 tane kitap çıktı ortaya. Yalnız Mor, Mor-G ve İntikam adlı romanlarımı bunun dışında tutuyorum. Mor ve Mor-G bilim kurgu fantastik, İntikam ise polisiye… 

Hocam siz yeri geliyor okurunuzun karşısına şiirlerinizle çıkıyorsunuz. Yeri geliyor sürükleyici bir romanla. Siz en çok ne yazarken mutlu oluyorsunuz?

Şiir yazmayı bırakalı uzun zaman oldu. Fakat şiir beni bırakmadı. Romanlarımın içine siniyor gizlice. İnternette dolaşan aşk sözlerimin çoğu roman karakterlerime söylettiğim sözler. Etrafta şiir gibi dolaşıyor. Eski şiirlerim de yaşıyor tabii bu arada. Hiç unutulmadılar…

Kitaplarınızı seven, okuyan, öneren yüzbinlerce insan var. Sizin kitaplarınızda insanı çeken ve sizin kaleminize bağlayan nedir?

Sanırım edebiyatta daha önce denenmemiş bir yolu seçmemdir bunun sebebi. Kimsenin cesaret edemediğini şiar edinmek diyelim.

Hocam sizin kitaplarınızda, şiirlerinizde tüm yazılarınızda en büyük vurgu “Aşk”. Sizin için aşk nedir hocam?

Belki cevap kısa olacak ama içini siz dolduracaksınız. Bence aşk sanmaktır.

Hocam okurlarınıza bir sürpriziniz var mı? Yeni bir proje mesela…

“Evet muhteşem bir projem var” diyebilmeyi çok isterdim ama gerçek sürprizi bize Covid 19 yaptığı için yeni projeler sürecin geçmesi için rafta bekliyor. Şimdilik şu kadarını müjdeleyebiliyorum; yakında radyo programları yeniden başlayacak.

Kahraman Tazeoğlu’nun örnek aldığı biri ya da birileri var mı?

Olmaz mı tabii ki var. Türk ve Dünya edebiyatının önemli isimlerini kenarda tutacak olursak beni kalemiyle adeta büyüleyen yegâne isim Murathan Mungan’dır.

Kahraman TAZEOĞLU'nun tüm kitaplarına ulaşmak için TIKLAYIN!

Röportaj: İlker ABAY